Metakognitiv Terapi

Metakognitiv terapi er en psykologisk metode, som er solidt bakket op af forskning. Den virker til behandling af psykisk lidelse og psykologiske problemstillinger.

Metoden går ud på at behandle de bagvedliggende årsager, der holder gang i psykisk lidelse eller som hæmmer mental trivsel. Derfor oplever vi også at mange, der har prøvet meget andet i forvejen, oplever en effekt af terapien.

I starten af et forløb arbejder vi med at identificere hvilke uhensigtsmæssige tanke- og handlemønstre, der bagvedliggende holder gang i psykisk lidelse eller hæmmer trivsel hos dig.

Negative tankemønstre

Overordnet gælder det, at jo længere tid du bruger på dine negative tanker, des mere hæmmer det din mentale trivsel. Det vil eksempelvis sige at hvis bekymringer, grublerier, overtænkning over negative tanker og selvbebrejdelser optager en stor del af din tid, så kan det have en meget negativ effekt på din psykiske trivsel og forårsage psykisk lidelse. Især hvis du ikke oplever at kunne stoppe det.

Føles de negative tankemønstre ukontrollerbare, ender man nemt med at bruge meget tid og energi på dem. Det kan skabe psykisk ubehag, som igen kan skabe endnu flere negative tankemønstre. Ved man ikke hvordan man stopper, kan der opstå en negativ spiral, der fastholder ubehaget.

Noget for dig?

Du skal vælge metakognitiv terapi, hvis du ønsker en terapiform der er:

  • Solidt evidensbaseret. Det er en metode, der er forsket meget i, som viser solide og gode resultater i behandling af psykisk lidelse.
  • Beregnet til at være en kortidsterapi. De fleste kan mærke forskel efter 2-3 sessioner og et forløb er typisk mellem 4-12 sessioner, men det varierer, hvad man har brug for.
  • Tilpasset specifikt til dine nuværende udfordringer. Vi arbejder hen imod de mål du ønsker med terapien.

Mere viden om..

Stress

Metakognitiv terapi mod stress er rettet mod at lære at håndtere stress på nye…

Hjernerystelse

1/3 Del af personer med hjernerystelse oplever, at symptomerne varer ved

Angst

Fokus er at behandle årsagen til at angsten holdes i gang og så stopper…

PTSD

Man arbejder med at lade psykens selvregulerende system få plads til…

Depression

Metakognitiv behandling af depression er særdeles effektiv. Det går ud på

OCD

En god behandler ved, at sådanne tanker er normale at have, når man har…

Overtænkning

Kan du selv styre, hvor meget tid du bruger på dine negative tanker?